Про символіку територіальних громад сіл, селищ, міст, районів і областей
опубліковано 25 лютого 2021 року о 10:54

Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальна громада – жителі, об’єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об’єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр. Цей закон поширюється на всі територіальні громади України, у тому числі і об‘єднані. У законі є відповідна стаття, що регулює питання символіки власне територіальних громад:

«Стаття 22. Символіка територіальних громад сіл, селищ, міст, районів і областей

Територіальні громади сіл, селищ, міст можуть мати власну символіку (герб, прапор тощо), яка відображає їх історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції.
З урахуванням пропозицій органів місцевого самоврядування сіл, селищ, міст районними, обласними радами може бути затверджена символіка відповідно району, області.
Зміст, опис та порядок використання символіки територіальних громад сіл, селищ, міст, районів і областей визначаються відповідною радою згідно з законом».


Отже, мова в законі йде, власне, про символи територіальних громад. Ця символіка має носити  об‘єднуючий характер, має сприйматись усією громадою. Наше завдання -  при розробці символіки  перейти до нової місцевої ідентичності, де б  всі жителі нашої громади, незалежно в якому населеному пункті вони проживають, відчували себе однією сім‘єю.

По-друге, власна символіка допоможе громаді сформувати своє обличчя, створити успішний територіальний бренд, який сприятиме ефективному розвитку   цієї великої території, якою зараз є Троїцька територіальна громада.

Так,  19.02.2021 відбулося засідання робочої групи щодо створення символіки (герб, прапор, гімн та емблеми) нашої громади. На конкурс було надано декілька варіантів гімну, два проекти герба та ескіз емблеми.

Розглянуті проекти символів дуже оригінальні, розроблені вдало, цікаво, відповідають вимогам сучасної української геральдики та прапорництва. Але потребують внесення незначних коректив. Щоб отримати досконалий варіант герба, комісія  рекомендувала відредагувати один із проектів, врахувавши зауваження і пропозиції комісії.

Остаточне рішення щодо затвердження гімну громади буде прийняте після покладення на музику запропонованих проектів.

Отже, робота по розробці символіки громади продовжується. Комісія готова розглядати пропозиції від жителів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux