Сільські вечорниці у ТГ
опубліковано 23 березня 2021 року о 17:02

Наша Троїцька громада славиться традиційними святами та обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу. Одна з традицій – святкувати вечорниці. Виконкомом Троїцької сільської ради затверджено положення про проведення в селах громади щорічного фестивалю народної творчості «Сільські вечорниці». І це вірно. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі – його пісню, мову, історію, звичаї. 

Заклади культури, а саме Вербовський, Малоолександрівський сільські клуби, Привовчанський, Писарівський, Троїцький Будинки культури прийняли активну участь у  фестивалі «Сільські вечорниці». Працівники культури відтворили традиції та звичаї наших предків, створили атмосферу українських народних гулянь. Театралізоване дійство – вечорниці, давні українські традиції з вдало поєднаною сучасною піснею, гумором і хореографією.

  Святково прибрані зали, кольорове розмаїття вишитих рушників, предмети домашнього вжитку, різнобарв’я костюмів учасників свят – все це спонукало уявити, що наші народні традиції – наш неоціненний скарб. Всі відчули справжню атмосферу українського життя та особливості цього свята. Разом поринули в загадкову атмосферу вечорниць. Одне – знати про досвітки з розповідей бабусь, а зовсім інше – особисто відчути красу давніх обрядів.Вечорниці нікого не залишили байдужими. Всі присутні на святах доторкнулися до живого, зігріли свою душу, адже обличчя і дорослих, і дітей світилися радістю.

У житті, для того щоб сміливо рухатись вперед, неодмінно треба повертатись до минулого, бо без нього немає майбутнього. Ми вчимося на досвіді наших предків доброзичливості, вмінню спілкуватись, дбати один про одного, поважати ближнього. Велика вдячність аматорам народного мистецтва, які створювали на сцені справжнє свято та майстрам прикладного мистецтва сіл Троїцької громади, які розкрили свої скарбниці. Було всього багато: і веселі забави, і душевні розмови, і виставка народних умільців тощо. А головним є те, що знову вдалось поринуть в ту атмосферу свята, яка не підвладна плину часу та зміні поколінь.

 Щиро вдячні виконавчому комітету та депутатам Троїцької сільської ради за підтримку! Дякуємо всім учасникам за участь у дійствах, підтримку традицій, українського слова та рідної пісні, адже ви не тільки талановиті, а й маєте «золоті» руки! Гадаємо, що ми і надалі будемо підтримувати та розвивати народні традиції!

Більше фото на сторінці фейсбук ТГ: https://www.facebook.com/troizka


Відділ соціально-гуманітарного розвитку виконавчого комітету Троїцької сільської ради.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux